středa 27. dubna 2016

Rybízové koláče

Jak mi tak všechno na zahrádce krásně kvete a roste a připomíná se, že za chvíli tu máme další sezónu, donutilo mě to dělat trochu čistky v mrazáku. Ještě tam mám zásobu rybízu, borůvek a ostružin, takže je pomalu, ale jistě začínám spotřebovávat. V dnešním receptu používám směs černého a červeného rybízu, zhruba půl na půl. Použijte ale klidně bobulové ovoce, které máte k dispozici a které máte rádi.
Koláče jsou s kynutého těsta, s lahodnou tvarohovou náplní a posypané ovocem a drobenkou. Já dávám ovoce docela hodně, takže pokud by se vám to zdálo moc, klidně odeberte.


neděle 17. dubna 2016

Vepřový burger

Hamburgery ty u nás jedou a naštěstí je fakt ráda dělám. Miluji ty nekonečné možnosti, které se tu nabízejí. Burgery jsou takové téměř dokonalé jídlo.  Pokaždé můžete použít jinou housku, jinou omáčku, sýr, hlavní položku burgeru (různé maso, houby, řepu, hrášek...) a ostatní doplňkové ingredience a vykouzlit tak třeba běžný hamburger k večernímu grilovaní, ale i luxusní záležitost vymazlenou do poslední špetky soli. Můžete si pohrát s vaší chuťovou fantazií a skákat do různých koutů světa, využívat sezónní suroviny a kombinovat a kombinovat a kombinovat. Vše (téměř) je dovoleno.
Nejdříve ze všeho si najděte svůj nejoblíbenější recept na housku. Chvilku to trvá a chce to zkoušet, co vám bude nejvíce vyhovovat. Já nejčastěji dělám housky od Koko nebo tyto z webu Domácí pekárny
No pak už je to na vás a vaší momentální chuti a možnostech.
Nějaké recepty na hamburgery jsem s vámi už sdílela a těch možností je tolik, že bych vlastně mohla udělat blog jenom o burgerech. Ale to by mě asi nebavilo. Takže vás raději sem tam překvapím něčím neobvyklým, jako je třeba dnešní recept na vepřový burger inspirovaný berlínskými Bulleten.

úterý 12. dubna 2016

Ultra pomerančové muffiny s bílou čokoládou

Trošku se mi doma namnožily pomeranče a tlačil mě nedostatek času na výrobu něčeho složitého a tak jsem upekla super jednoduché, ale opravdu božské muffiny. Domem se nesla vůně pomerančů tak intenzivní, že jim prostě nešlo odolat. Jsou lehké, vláčné a tak voňavé, že se u pečení přistihnete, jak se zavřenýma očima nasáváte tu vůní a sníte, zatímco se čas zastavil.


pátek 1. dubna 2016

Skotská vejce

Po velikonocích přichází obligátní otázka: „Kam s nimi?". Ano řeč je o vařených vejcích z pomlázky, či těch pro které si už nepřišel žádný šmigrustník.
Už jste vyzkoušeli všechny různé saláty, pomazánky a nádivky a pořád jich pár v lednici zbylo? Tak to je skvělá zpráva! Uvařte si skotská vejce, které jak samotný název napovídá, pocházejí ze Skotska a jsou tradičním pokrmem po celých britských ostrovech. Původně se uvařená vejce obalovala v tzv.sausage meat, což je mleté maso vytlačené ze syrových klobásek. Protože čerstvé klobásky jsou na našem trhu celkem špatně k dostání (mimo grilovací sezónu), ukážeme si dnes recept z mletého vepřového masa. Pokud ovšem máte syrové klobásky k dispozici, pak použijte maso z nich. Na skotská vejce jsou sice lepší vejce uvařená na měkko, ale ty natvrdo z pomlázky jsou také fajn.