Dnes vám pootevřu pokličku rendlíku hned brzy z rána. Prozradím vám jednoduchý recept na velice efektní snídani, kterou si klidně můžete dopřát ve všední den, při použití běžných snídaňových surovin. Můžete ale tuto dobrotu jednoduše povýšit na manu vhodnou na slavnostní labužnický ranní dýchánek, použitím luxusnějších ingrediencí. Variace tohoto pokrmu jsou nekonečné a stačí si jen najít tu svou oblíbenou. Pár z mých oblíbených vám prozradím, nejlépe ale bude, když si najdete tu svou.
Snídaňové toasty
Na základní recept budete potřebovat (pro 2 osoby):
8 plátků toastového chleba
4x náplň podle chuti
2-3 vejce
lžíci másla
Podle svých preferencí změňte náplň, postup bude vždy stejný jako u následujícího receptu
Farmářské toasty:
Náplň: plátek uzeného sýra, plátek uzeného, 2 lístky libečku
Postup:
Mezi dva plátky toastu vložíme náplň
Rozpustíme si v pánvi máslo
Toasty obalíme v rozšlehaných vejcích
Vložíme do pánve a opékáme z obou stran na středním plamenu dozlatova
Ihned podáváme
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Variace náplní:
Margarita: mozzarela, rajče, bazalka
Italská: pršut, grana padano, rukola
Klasická: šunka, gouda, listová petželka
Jarní: kuřecí šunka, medvědí česnek
Pikantní: šunka, plátek hrušky, gorgonzola
Ostrá: pálivý suchý salám, uzený sýr, chilli paprička
Opoňková: listy popence, kvalitní eidam
Tuňáková: drcený scezený tuňák z konzervy, tenký plátek cibule
Anglická: anglická slanina, pasta z fazolí (osolené rozmačkané uvařené fazole se špetkou majoránky, můžete použít i rozmixované fazole z plechovky)
Belgická: plátek romadůru, pórek
Aromatická: cheddar, šunka od kosti, lístky kopřivy
Luxusní španělská: Jamón serrano, sýr Manchego po osmažení ozdobte hoblinkou lanýže
Španělská: chorizo, tenký plátek rajčete, rukola
Jemná: plátkové mascarpone (prodává lidl), pažitka
Severská: plátek uzeného lososa, kopr
Severská: plátek uzeného lososa, kopr
Dobré je to, že můžete použít vlastně cokoli co najdete v ledničce a na co máte právě chuť
Sladká varianta této dobroty je klasický recept s názvem francouzské toasty a připravíte si ji tak, že rozšleháte vejce s mlékem (3 vejce v cca 1,5 dcl) a lžičkou cukru a toasty v tom obalíte, opečete na másle a pak obalíte ve skořicovém cukru. Podávejte s ovocem.
Dneska jsem udelala a bylo to vyborne :). Tmavy toustovy chleb + syr, uzene, parika.
OdpovědětVymazatSuper, jsem ráda že Vám chutnalo
OdpovědětVymazat