K bramborům si můžete dát samotnou kachnu, steak, vepřovou panenku, ale můžete je sníst jen tak. Já jsem si je zamilovala tak, že na ně musím pořád myslet!
Budete potřebovat:
1 kg brambor1 velkou lžíci kachního sádla
2-3 stroužky česneku
troška oleje (dala jsem olivový, ale postačí i řepkový)
hrst petrželky
sůl
Brambory oloupejte a nakrájejte podélně na osminky (brambor rozpulte, půlky překrojte podélně napůl a pak každou čtvrtku ještě jednou podélně rozpulte).
Do pánve dejte sádlo a přidejte brambory. Začněte na středním plameni opékat. Celé opékání bude trvat asi 15 minut.
Mezitím si naloupejte česnek a nasekejte ho na malé kousíčky. Do misky dejte trochu oleje, přidejte česnek a nasekanou petrželku. Vše promíchejte.
Jakmile jsou brambory zlatavé a nádherně opečené přidejte petrželku s česnekem, osolte a krátce ještě opečte (česnek ať mírně zezlátne).
Místo kachního sádla můžete vyzkoušet i sádlo husí.
Takto upravené brambory mám moc ráda, jen jsem nevěděla, že se jim říká sarladaise.
OdpovědětVymazat