Nejdříve ze všeho si najděte svůj nejoblíbenější recept na housku. Chvilku to trvá a chce to zkoušet, co vám bude nejvíce vyhovovat. Já nejčastěji dělám housky od Koko nebo tyto z webu Domácí pekárny.
No pak už je to na vás a vaší momentální chuti a možnostech.
Nějaké recepty na hamburgery jsem s vámi už sdílela a těch možností je tolik, že bych vlastně mohla udělat blog jenom o burgerech. Ale to by mě asi nebavilo. Takže vás raději sem tam překvapím něčím neobvyklým, jako je třeba dnešní recept na vepřový burger inspirovaný berlínskými Bulleten.
Budete potřebovat (na 6 ks burgerů):
750g vepřové plece
1 rohlík
1 dcl kyšky
1 lžíce estragonové nebo dijonské hořčice
1 vejce
velkou hrst nasekané petrželky
lžíci nasekaného libečku
nasekaná jarní cibulka (menší)
3 lžíce strouhanky
sůl a pepř
6 hamburgerových bulek (nejlépe připravených doma) a určitě by se hodily klasické kaiserky
trocha oleje
Na dokončení:
2 lžíce domácí majonézy
1 lžíce estragonové hořčice (nebo pivní)
chilli pasta podle chuti(nemusí být)
6 plátků ementálu
kyselý okurek
rajče
Rohlík natrhejte na kousky a namočte ho do kyšky. Maso umelte na masovém strojku a pak trochu vymáčkněte kyšku z rohlíku a přidejte ho do strojku a taky umelte. Přidejte všechny ostatní ingredience na burgery (kromě housek :D) a propracujte v celistvou hmotu. Z té pak vytvarujte 6 stejných bochánků, spíše tenčích a uprostřed je trochu promáčkněte.
Rozpalte gril či grilovací pánev a burgery rovnoměrně opečte z obou stran.
Mezitím, co se opékají burgery, překrojte housky napůl. Smíchejte majonézu s hořčicí a chilli pastou. Nakrájejte okurku a rajče na plátky. Až bude maso téměř dodělané, přidejte na gril housky rozříznutou stranou nahoru. Po asi půl minutě je otočte a na maso dejte plátek sýru. Nechejte dopéct housku a vše vyndejte. Na spodní půlku housky dejte majonézu, pak maso sýrem nahoru, okurku a rajče a druhou půlku housky potřete dýňovým chutney. No a můžete jíst :). Burgery jsou překvapivě lehké a vláčné.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!