půl menší hlávky bílého zelí
300g polohrubé mouky
150g domácích škvarků
2+1 vejce
3 stroužky českého česneku
2 cibule
lžíce majoránky
2 lžičky mletého kmínu
1 lžička prášku do pečiva
hrst zelené petrželky
lžíce soli a lžička pepře
lžíce sádla na vymazání plechu
Zelí nakrouhejte na jemno a dejte ho do hrnce. V rychlovarné konvici dejte vařit dostatečné množství vody na vaření zelí. Zelí posolte a promíchejte. Jakmile voda dojde bodu varu, zalijte zelí a dejte ho vařit na 5 minut. Mezitím si do velké mísy nachystejte Mouku,škvarky, prášek do pečiva, 2 vejce, utřený česnek a cibule nakrájené na jemno. Jakmile je zelí hotové, zceďte ho, ale vodu z vařeného zelí uschovejte. Nechejte ho vychladit stejně jako vodu. Jakmile je zelí dostatečně vlažné, přidejte ho do mísy společně s hrnkem vody ze zelí a promíchejte vařečkou. Přidejte koření a sůl a opět promíchejte. Těsto by mělo mít konzistenci hustšího těsta na bramboráky. Pokud je moc řídké přidejte mouku, pokud moc husté pak vodu ze zelí.
Dejte si rozehřát troubu na 180°C. Plech na pečení si vymažte sádlem. Směs vlijte do pekáče a rovnoměrně rozprostřete. Dejte péct na 15 do trouby. Po 15 minutách vytáhněte a rozkvrdlejte si zbylé vejce a buchtu jím potřete. dejte péct na dalších 25 minut. Podávejte teplé až vlažné.
Chutilo.
OdpovědětVymazat