pátek 27. září 2013

Vepřové kotlety s jablky

Další z lahodných podzimních receptů od rendlíku je tu.
Máte spoustu jablek a nevíte co s nimi? Zkuste tento jednoduchý recept, kterým potěšíte své chuťové buňky.






Budete potřebovat (pro 4-6 osob):


800g vepřové kotlety bez kosti
4 jablka
0,4l jablečného moštu nebo cideru nebo růžového vína
2 cibule
3 stroužky česneku
sůl, pepř


Postup:


Kotlety naporcujte na cca 1,5 - 2 cm plátky, osolte a opepřete je. Do pekáče dejte na půl kolečka nakrájené cibule a na plátky nakrájený česnek a na ně položte kotlety. Jablka oloupejte, zbavte jadřince a nakrájejte na cca 1cm plátky, kterými poklaďte maso. Vše zalijte moštem a dejte péct na do trouby na 180°C na cca 3/4 hodiny.


Podávejte s pečenými bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!