pátek 13. února 2015

Mléčná uzená polévka

I když mléčné polévky nebývají moc oblíbené kvůli traumatům ze škol a školek a spoustu lidí nad nimi ohrnuje nos, zkuste tuhle klasickou uzenou  a dejte mléčným polévkám šanci. Je naprosto jednoduchá, výborná a připravíte ji ve mžiku.






Budete potřebovat:

1 litr uzeného vývaru
1 litr plnotučného (nejlépe domácího) mléka
hrst středně velkých krup nebo rýže
trocha sušené majoránky nebo mateřídoušky na dozdobení
sůl a čerstvě mletá pepř

Uvařte propláchlé kroupy nebo rýži doměkka. Dejte je do vývaru, přidejte mléko ochuťte solí a pepřem. Uveďte k varu a vypněte. Podávejte posypané bylinkami.




pokud vám připadá polévka moc jednoduchá můžete před přidáním krup do vývaru dát povařit nastrouhanou kořenovou zeleninu a nakonec přidat utřený stroužek česneku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!