V tomto dezertu se snoubí vůně vanilky, jemnost tvarohu a smetany, kyselost borůvek a rybízu, rafinovanost angreštu a teplo slunce ze všech plodů, které právě dozrávají.
Budete potřebovat:
80-100 g angreštu
100 g červeného rybízu
100 g borůvek
250 g tvarohu (lépe měkkého)
200 ml smetany ke šlehání
100 ml zakysané smetany
3 velká vejce
vanilkový lusk nebo lžička vanilkové esence
80 g cukru krupice
150 g másla
225 g hladké mouky
75 ml ledové vody
Nejdříve si připravte těsto a to tak, že rukou rozmíchejte mouku s chladným máslem až vznikne hrubá drobenka. Přidejte vodu a sůl a ještě pořádně rukou zpracujte na těsto. To dejte odpočinout do lednice (alespoň na půl hodiny).
V míse rozšlehejte vejce, tvaroh, smetany, cukr, špetku soli a dřeň vanilkového lusku.
Formu na koláč vyložte pečícím papírem a dejte do ní rozválené těsto, které důkladně ve formě rozložte, nezapomeňte na okraje.
Těsto propíchejte vidličkou a zasypte fazolemi. Dejte předpéct na 170°C na cca 10 minut do trouby. Sundejte fazole a dejte na koláč ovoce.
Zalijte tvarohovou směsí a pečte 30-40 minut.
Koláč by měl být uprostřed ještě trošku rosolovitý.
Dejte vychladit.
Zalijte tvarohovou směsí a pečte 30-40 minut.
Koláč by měl být uprostřed ještě trošku rosolovitý.
Dejte vychladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!