Uvařte si lehké jídlo, které se náramně hodí do těchto parných dnů. Navíc je zdravé a plné vitamínů a určitě vás nezatíží, takže po tomto chutném obědě můžete hbitě skočit a uhánět třeba k vodě.
Budete potřebovat (4-6 osob):
2 krůtí spodní stehna
1 chilli paprička
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
bílá část pórku
3 dcl bílého suchého vína
2 lžíce másla
mísa čerstvého listového špenátu (bohužel jsem ho nezvážila)
250g hlívy ústřičné
8 stroužků česneku paličáku
čerstvá majoránka,tymián, mateřídouška, petrželka, saturejka
2 cibule
sůl a pepř
snítka tymiánu
Do hrnce, do kterého se vám vlezou obě stehna, dáme vodu, víno, přidáme maso, chilli papričku, celer a bouquet garni připravený z bylinek (bylinky dáme k sobě a převážeme provázkem), rozpůlenou cibuli i se slupkou, oloupané 4 stroužky česneku, řádně osolíme, opepříme a dáme vařit. Jakmile se vývar začne vařit, ztlumíme plamen a vaříme 1h. Přidáme oloupanou mrkev a vaříme další 0,5h až 1 hodinu do úplného změknutí masa. Vývar zcedíme (a ponecháme na přípravu jiného jídla - já jsem ho použila na bramborový krém). Stehna dáme stranou a obereme od kosti. Zakryjeme a necháme odpočívat v troubě.
Vařenou mrkev nakrájíme na kolečka, hlívu na podélné kousky, druhou cibuli na drobno, česnek na plátky a špenát omyjeme a osušíme. Na másle zpěníme cibulku, přidáme česnek a lístky tymiánu. Orestujeme a přidáme hlívu. Dusíme asi 8 minut. Přidáme nakrájenou mrkev a špenát a necháme ho zavadnout. Ochutíme solí a pepřem.
Zeleninu s houbami dáme na talíř a podáváme s osoleným a opepřeným krůtím masem. Celé jídlo ještě pokapeme extra panenským olivovým olejem. Pokud je toto jídlo pro některé strávníky příliš "hladové", můžete přidat rozpečenou česnekovou bagetu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!