středa 14. října 2015

Avgolemono - řecká citrónová polévka

Avgolemono je úžasná polévka, pocházející z Řecka. Jestli na vás leze podzimní chmura, únava, máte kocovinu či na vás jde nějaká nemoc, zkuste si ji uvařit. Základem je poctivý kuřecí vývar, který je zahuštěný vejcem s citrónem. U této polévky zcela platí, že v jednoduchosti je síla a budete překvapeni, jak z tak málo ingrediencí vykouzlíte báječný pokrm a určitě si rozšíříte repertoár vašich oblíbených polévek.




Budete potřebovat:


2 kuřecí skelety
1 cibule
2 bobkové listy
8 kuliček černého pepře
3 vejce
1 citrón
hrnek uvařené rýže nebo těstovinové rýže Orzo

Do hrnce dejte kuře, vodu, cibuli, bobkové listy a pepř a uvařte vývar tak jak jste zvyklí. Vývar zceďte, osolte a nechejte polévku chvilku vychladnout. V misce rozmíchejte vejce se šťávou z jednoho citrónu. Nalijte trochu vývaru do misky a rozmíchejte s vejci. Pak opatrně lijte do vývaru. Ochutnejte, přihřejte a podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!