Kuřecí kari
Budete potřebovat
2 kuřecí prsa nakrájená na kostky
3/4 lžíce zelené kari pasty rozmíchané ve lžičce burákového oleje a lžíci vody
1 lžíce oleje
1/2 litru zeleninového vývaru
2 čerstvé nebo sušené lístky kari
2 malé cukety nakrájené na kostky
1 velká cibule nakrájená
1 hrst nasekaného koriandru
rybí omáčka
1 mrkev nakrájená na širší kolečka
bílá část středního pórku nakrájená nakolečka
1 plechovka kokosového mléka
jasmínová rýže k podávání
Olej dáme do hluboké pánve a rozpálíme, přidáme cibuli a jakmile začne sklovatět přidáme kari pastu a lístky kari (pokud kari lístky nemáte, můžete je vynechat). Koření osmahneme a přidáme veškerou zeleninu. Chvilku osmahneme a zalijeme 1/2 litrem zeleninového vývaru nebo vodou. Necháme cca hodinu probublávat, až se zelenina téměř rozvaří. Kontrolujeme jestli ze nám nevyvařila voda a případně podléváme. Přidáme kuřecí kousky a ještě 20 minut dusíme. Přidáme kokosové mléko a nasekané lístky koriandru a ještě 5 minut povaříme. Dochutíme rybí omáčkou a podáváme s jasmínovou rýží, která mírní pálivost.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!