sobota 25. května 2013

Palibrada

Pocházím z Valašska a z Valašska je také tato výtečná polévka. U nás doma se vařila od nepaměti a recept je od mé babičky.




Co budete potřebovat?

malou hlávku bílého zelí
3 brambory
mouku
sádlo
trochu drceného kmínu
sůl
pepř
(kuřecí vývar nebo vodu)







Postup

Na sádle udělejte světlejší jíšku, zalijte ji vývarem nebo vodou a přidejte pokrájené zelí a na kostičky nakrájené brambory. Okořeňte drceným kmínem, osolte a vařte až budou brambory měkké. Poté polévku ještě dochuťte solí a velkém množstvím čerstvě namletého pepře. Musí ho být tolik, aby vás po něm pálila brada.


1 komentář:

  1. Zelí krájím na trojúhelníčky, brambory dávám později aby zelí bylo víc uvařené a brambory se nerozpadaly.

    OdpovědětVymazat

Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!