pátek 18. července 2014

Houbová polévka s majoránkovým kapáním

Houbařská sezóna je plném proudu a mnoho z vás se domů vrací s plnými košíky hub. Někteří do lesa na houby nechodí vůbec, ale třeba mají tu možnost si nějaký ten hříbek koupit na trhu, či na nějaký narazí při procházce lesoparkem. My se na houby chystáme dnes a věřím tomu, že se domů s prázdnou nevrátíme.
Na polévku kterou vám představím, ale nebudete potřebovat ani plný košík ani půlku košíku ba dokonce i deset hub je moc. Teď se podržte na polévku vám budou stačit dvě ano opravdu pouze dvě hezké houby. Mě je donesla maminka, když se byla projít se psy, jeden našla na cestičce za naší zahrádkou a druhý na poli. No vidíte, rostou opravdu všude.




Budete potřebovat:
2 nové brambory
2 střední hříbky
2 mrkve (já měla fialovou a žlutou)
1 malá petrželka
Stonek libečku
4 stroužky česneku
1/2 rajčete zbavená slupky
5 cm kousek pórku nebo jedna jarní cibulka
lžička drceného kmínu
sůl
kapání:
hrst čerstvé majoránky (můžete dát i sušenou)
lžíce hladké mouky
vejce


Brambory očistěte a nakrájejte na kostky. Mrkev a petržel také očistěte a nakrájejte na kolečka. Houby očistěte a nakrájejte na kousky. Vše dejte do kastrůlku, zalijte cca 2 litry vody, přidejte stonek libečku, kmín, trochu soli a dejte vařit. Jakmile voda začne vařit přidejte pórek nakrájený na kolečka a rozkrájené rajče. Vařte cca 10 minut a mezitím si v misce rozšlehejte vejce s moukou a nasekanou majoránkou a kapání osolte. Přidejte do polévky nakrájené 3 stroužky česneku nakrájené na plátky. Pomalu do polévky kapejte kapání. Vařte dalších pár minut, jakmile kapání vyplave na hladinu polévky přidejte rozetřený poslední stroužek česneku a dochuťte solí. Povařte ještě minutu a polévku vypněte. Můžete podávat.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!