pondělí 23. září 2013

Hruškové koláčky se sýrem s modrou plísní



Věděli jste, že hruška má blahodárné účinky na náš organismus? Dříve byla dokonce součástí ozdravných rituálů, věřilo se totiž, že z člověka lze na hrušku převést nemoci. Možná, že na tom něco bylo, protože hruška má schopnost vázat těžké kovy, takže je odvádí z těla ven, nebo je alespoň neutralizuje.

Vhodnější je konzumovat hrušky tepelně upravené, než syrové, protože jsou hůře stravitelné. Obsahují provitamin A, vitaminy B a male množství vitamínu C. Jsou výborné pro snížení krevního tlaku, pomáhají při zánětech trávícího ústrojí, působí blahodárně na srdce a krevní oběh. Také působí močopudně, žlučopudně a zmírňuje žaludeční potíže

Já vám přináším jeden velice jednoduchý recept, jak si hrušku připravit.
Tyhle super rychlé a lahodné koláčky zvládne opravdu každý a to bez větší námahy a s minimem surovin. Tak, jak je tento recept rychlý, tak je i lahodný a efektní.
 
Využívá hlavně skvělé a ověřené kombinace hrušky a modrého sýru. Že jste tuto kombinaci ještě neochutnali? Tak se rychle dejte do pečení!
 







Budete potřebovat:

listové těsto (já měla už rozválené), samozřejmě si můžete udělat svoje domácí, ale tím by se tento recept změnil na vyšší dívčí a doba trvání jeho přípravy by se mnohonásobně zvýšila
hrušku
10 dkg oblíbeného sýru s modrou plísní
5 dkg vlašských ořechů
rozšlehané vejce na potření těsta

Postup:


Zapněte troubu na 220°C. Těsto rozřízněte na stejnoměrné čtverce (pokud nemáte rozválené, tak ho nejdříve vyválejte na cca 3 mm šířku a tvar obdélníku) a všechny hrany čtverce založte asi na 0,5 cm. Čtverce dejte na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozšlehaným vejcem.



Vložte do vyhřáté trouby a pečte cca 5 minut. Mezitím si oloupejte hrušku, zbavte ji jádřince a nakrájejte na malé kousíčky. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Jakmile začne těsto zlátnout, plech vyndejte a dejte na něho kousíčky hrušky, posypte sýrem a navrch ještě ořechy a vraťte do trouby.





Snižte teplotu v troubě na 200°C a pečte dozlatova, trvá to dalších cca 10 minut. Nechejte chvilku vychladnout a podávejte vlažné. Samozřejmě jsou dobré i studené, ale trochu teplé jsou lepší.






Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!