pátek 6. března 2015

Vaječná polévka s tofu

Už vás nebaví klasický kuřecí, hovězí a pro vegetariány zeleninový vývar a chtěli by jste vaše polévky posunout kousek dál? A taky oslnit své strávníky, jak jste skvělý kuchař? Přidejte do vývaru pár ingrediencí a budete mít polévku zcela odlišnou, originální a chutnou natolik, že vždycky když budete dělat vývar s nudlemi, tak budete váhat jestli si nemáte raději udělat tuto.





Budete potřebovat (pro 4 osoby ):
1 litr vývaru dle vlastního výběru (já preferuji kuřecí či slepičí) + miska vývaru na rozmíchání škrobu
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce ústřicové omáčky (s přivřením oka můžete zaměnit za rybí)
4 cm oloupaného a na jemno nastrouhaného zázvoru
1 lžíce škrobu
2 vejce
100g - 150g (balíček) tofu nakrájeného na kostky
1 jarní cibulka nakrájená na kolečka
tenké skleněné nudle připravené podle návodu
sůl

Do dejte sojovou omáčku, ústřicovou omáčku a zázvor, zalijte vývarem a uveďte k varu. V misce, kde jsme si odlili trochu vývaru rozmícháme škrob. Pomalu vlijeme škrob do polévky a chvilku povaříme. Do misky si rozklepneme vejce a jemně ho vidličkou rozmícháme. Vlijeme najednou do polévky a mícháme vařečkou dokola v jenom směru, dokud se vejce nesrazí. Přidáme tofu a cibulku a dochutíme solí. Prohřejeme. Podáváme tak, že do talíře dáme skleněné nudle a zalijeme horkou polévkou.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!