čtvrtek 26. února 2015

Bifteky z mletého masa

Tohle jídlo nám dělali rodiče, když nebylo moc času na přípravu jídla, prostě když jsme dopoledne nebo odpoledne měli jinou zábavu a nechtěli se zdržovat vařením. Dělávám toto jídlo dodnes a to nejen když mám málo času. Odjakživa říkáme tomuto jídlo placičky a já osobně jsem ho měla a mám moc ráda. Je to velice jednoduchý pokrm, s jednoduchou chutí a v té jednoduchosti je prostě krása. Nevyžaduje žádný kuchařský um, jen je potřeba chvilku času na odpočinutí směsi. Masové placičky jsou šťavnaté, jemné a plné chuti. 





Budete potřebovat:
1/2 kg mletého masa (směs hovězího a vepřového nebo jen vepřové)
3 dcl mléka
sůl, pepř
olej na opékání

Maso dejte do mísy a pořádně osolte a opepřete (cca 2 a 2 lžičky). Přidejte půl deci mléka a pořádně zamíchejte. Vlijte další půl deci mléka a pořádně zamíchejte. Dejte asi na deset minut odpočnout. Pak vlijte další půl deci a pořádně promíchejte a pak další půl deci a promíchejte. Dejte odpočinout na dalších deset minut. Pak vlijte opět půl deci mléka a zamíchejte a nakonec poslední půl deci mléka. 

Maso po přidání mléka



Takto připravenou směs nechejte odpočinout asi hodinu dokud se veškeré mléko nevstřebá do masa.


Maso po vstřebání mléka

Lžící naberte maso a a dejte do pánve s rozehřátým olejem. Pomocí lžíce vytvarujte ploché placičky a smažte do zlatova. Pak otočte a opečte i z druhé strany do zlatova.


Podávejte s chlebem, nebo bramborovou kaší (nebo třeba jako v mém případě s bramborovo-mrkvovou kaší- připravíte ji stejně jako bramborouvou kaši, jen s tím rozdílem, že 1/3 brambor nahradíte mrkví) hořčicí a cibulí.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!