pondělí 16. února 2015

Citrónové špagety a parmezánové kuře

Určitě už se vám stýská po sluníčku a létu. Díky tomuto jídlu se jako mávnutím kouzelného proutku přenesete do jižních krajin prosluněné Itálie a určitě vám vykouzlí úsměv na rtech. Jídlo je hotové ve mžiku, je jednoduché, ale nadpozemsky chutné.






Budete potřebovat (pro 2 osoby):

na špagety:
2 porce špaget 
šťáva z půlky citrónu
1 lžíce olivového oleje
1 malá šalotka nakrájená nadrobno 
1 česnek nasekaný nadrobno
1 lžička medu
trocha parmezánu na posypání
sůl


na kuře:
2 kuřecí prsa seříznutá na cca 2-3 cm stejné plátky
3 lžíce strouhánky
3 lžíce na nastrouhaného parmezánu
kůra z cca 1/3 citónu
sůl a pepř
trocha olivového oleje

pár hoblin parmezánu k podávání

Dejte vařit dostatečné množství osolené vody na těstoviny. Kuřecí plátky osolte a opepřete z obou stran. Na talíři promíchejte strouhánku s parmezánem a citrónovou kůrou a kuřecí plátky ve směsi obalte. Při obalování směs pořádně k masu přitiskněte.


Dejte rozehřát troubu na 200°C. Na plech dejte pečící papír a na něj plátky kuřete. Pomocí rozprašovače plátky postříkejte olivovým olejem. Pokud nemáte postřikovač s olejem, pak plátky opatrně olejem zakápněte.


Plátky dejte do trouby a pečte dokud nezezlátnou. Bude to trvat cca 15-20 minut. Mezitím si v pánvi opečte šalotku a česnek na olivovém oleji do mírného zezlátnutí česneku. Citrónovou šťávu metličkou rozmíchejte s medem a vlijte do pánve. Trochu osolte a opepřete a vložte zcezené špagety. Důkladně promíchejte. Vytáhněte plech a plátky kuřete dejte odpočinout na prkénko. 



Nachystejte si předehřáté talíře (předehřejte v roubě nebo mikrovlnce) nandejte špagety a posypte je trochou parmezánu. Kuřecí plátek nakrájejte na kousky (filírujte) a dejte na špagety. Nakonec nahoru můžete dát hoblinky parmezánu.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!