sobota 30. listopadu 2013

Linguine se slávkami a mořskými plody

A je to tu zima. Stromy jsou téměř bez listí, nikde pomalu nic zeleného, slunce vidět to je skoro zázrak a venku začínají padat první vločky sněhu.
Člověk má chuť té zimě podlehnout a vše nechat běžet. Jen si lehnout, zachumlat se do deky a spát. A nejlépe se probudit až s prvními jarními paprsky. Nebo ještě lépe, až vykvete první sněženka. 

Co si ale takhle připomenout léto? To žhavé a teplé slunce, které nás krásně hřálo a vlévalo nám teplo do duše? A co si ho připomenout jídlem? Já osobně jdu do toho :)




Co budete potřebovat:

6 slávek precizně očištěných
4 tygří krevety
10dkg mořských plodů
2 dcl suchého vína
2 šalotky
2 stroužky česneku
snítka petrželky a bazalky
lžíce olivového oleje
šťáva z 1/2 citrónu
parmigiano reggiano na posypání 
sůl a pepř

Postavte dostatečné množství vody na těstoviny a dejte je vařit podle návodu. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, až začne sklovatět přihoďte nasekaný česnek a krátce osmahněte. Přidejte mořské plody a zalijte vínem a citrónem a přidejte slávky. Minutku prohřívejte a přidejte krevety. Prohřívejte dalších cca 5 minut přikryté (až se otevřou slávky). Přidejte 3/4 nasekaných bylinek, osolíme a opepříme a odstavíme. Vložíme uvařené těstoviny a opatrně promícháme. Servírujeme jemně posypané sýrem a zbytkem bylinek.
Teď si stačí jen sednout zavřít oči a představovat si, že jste někde u moře a vychutnávat si tu krásnou chvíli. Když oči otevřete, zima už nebude tak šedivá :)



Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!