čtvrtek 30. dubna 2015

Jarní nádivka

Dnes vám představím jednoduché jídlo, které bezesporu patří k jaru a hlavně k velikonočním svátkům. Je to všem známá a oblíbená nádivka. Můžete ji jíst jako přílohu, nebo i jako samostatné jídlo, ke kterému se skvěle hodí listový salát s jarními bylinkami. V mém receptu, který vařím nejraději ne i uzené maso, ale vegetariáni ho můžou zcela vynechat. Tato nádivka je bez vyšlehaných bílků, takže je téměř bez práce a jde jen o to nakrájet a smíchat ingredience. Do těsta přidávám spoustu bylinek, které do jarní nádivky neodmyslitelně patří a je jen na vás, které do nádivky dáte.






Budete potřebovat:

8 rohlíků (nejlépe z předchozího dne)
6 vajec
2-3 hrsti bylinek (já použila kopřivu, popenec, mladý špenát, petrželku a šalotkové výhonky)
150 ml plnotučného mléka
250g domácího uzeného
lžíci másla
1/2 lžičky jedlé sody
špetka muškátového květu nebo čerstvě nastrouhaného oříšku
1/2 lžičky kurkumy
sůl a pepř

Do velké mísy nakrájejte všechny rohlíky na kostky. Vejce rozšlehejte s mlékem, přidejte sodu, muškátový květ, kurkumu, sůl a pepř a vlijte na rohlíky. Opatrně zamíchejte a nechejte vejce nasát do rohlíků. Dejte rozehřát troubu na 200°C. Nakrájejte si uzené na malé kostky a nasekejte bylinky. Poté maso a bylinky opatrně v vmíchejte do rohlíků. Zapékací misku důkladně vytřete máslem a vlijte rohlíky s vejci. Dejte do rozehřáté trouby a pečte dozlatova.
Podávejte teplou jako přílohu, nebo samostatné jídlo s listovým salátem s oblíbeným dresinkem.




2 komentáře:

Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!