pondělí 28. září 2015

Pikantní sladkokyselá polévka

Tato polévka je inspirovaná klasickou pekingskou sladkokyselou polévkou, kterou si můžete dát v každém asijském bistru. Základem je úžasný silný kuřecí vývar, který dělám s čerstvou chilli papričkou.





Budete potřebovat:
vývar:
1kg kuřecích kostí
půl cibule
2 stroužky česneku
1 bobkový list
6 kuliček černého pepře
čerstvá chilli paprička podélně překrojená
stonek libečku (můžete vynechat)
2 lžičky soli

polévka:
uzené tofu
1 vejce
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce třtinového octu (pokud nemáte, použijte rýžový nebo nějaký jemný ocet s aciditou kolem 5%)
2 lžíce solamilu
2 lžíce cukru
na nudličky nakrájená mrkev
sůl pepř
petrželka

Do hrnce dáme všechny ingredience na vývar, zalijeme cca 2 litry vody a uvedeme k varu. Posbíráme pěnu a vaříme na mírném ohni cca 1,5 hodiny. Vývar přes síto slijeme do čistého hrnce.

Do vývaru dáme mrkev, sojovou omáčku, cukr a povaříme cca 5 minut. Solamil rozmícháme v troše vody a vmícháme do polévky. Přidáme ocet a na kostičky nakrájené tofu, posolíme a vaříme za stálého míchání dalších 5 minut. Ochutnáme a případně dokyselíme, do sladíme, dosolíme. Jakmile jsme spokojení s chutí, přidáme rozšlehané vejce. Při podávání posypeme čerstvou petrželkou. Můžeme podávat i s čerstvým koriandrem.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!