úterý 12. dubna 2016

Ultra pomerančové muffiny s bílou čokoládou

Trošku se mi doma namnožily pomeranče a tlačil mě nedostatek času na výrobu něčeho složitého a tak jsem upekla super jednoduché, ale opravdu božské muffiny. Domem se nesla vůně pomerančů tak intenzivní, že jim prostě nešlo odolat. Jsou lehké, vláčné a tak voňavé, že se u pečení přistihnete, jak se zavřenýma očima nasáváte tu vůní a sníte, zatímco se čas zastavil.




Budete potřebovat:

suché:
  • 200 g hladké mouky a 50 g polohrubé
  • 80 g cukru 
  • prášek do pečiva (sáček)
  • půl tabulky (jestli jste sladkomili tak klidně celá) oblíbené bílé čokolády rozlámané na malé kousky
  • kůra ze 2 velkých pomerančů
  • špetka soli
  • lžíce kandované pomerančové kůry (pokud ji  nemáte rádi tak můžete vynechat)
mokré:
  • 100 ml mléka pokojové teploty
  • šťáva ze dvou velkých pomerančů (mělo by to být cca 150ml a můžou v ní být i kousky dužiny)
  • 85 g  rozpuštěného (ne horkého) másla
  • 1 kapka vanilkové esence nebo dřeň z půlky lusku
  • 2 vejce


Dejte si předehřát troubu na 180°C. Rozdělte si ingredience na suché a mokré do dvou mís, tak jak jsou rozděleny v seznamu. Obsahy obou lehce promíchejte (mokrou nešlehejte!), tak aby se všechny ingredience promíchaly . Mísu s mokrým obsahem vlijte do suché. Opět lehce promíchejte tak, aby se promíchaly v jednotnou hmotu. Tu pak lijte velkou lžící do plna do forem na muffiny (já používám teflonovou), kterou jste podle potřeby vyložili papírovými košíčky (nemusíte to dělat, těsto by se nemělo přilepit). Dejte do trouby a pečte cca 25 minut. Během těch 25 minut se domem začne linout neodolatelná vůně :). A co teprve až muffiny vytáhnete z trouby! Nezapomeňte je ale co nejdříve vytáhnout z formy a dát zchladnout na rošt. Nebo alespoň na dřevěnou desku či talíř. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!