středa 1. června 2016

Kuřecí prsa s avokádem

Tento recept si oblíbíte pro jeho naprostou jednoduchost a skvělou výslednou chuť. Avokádo kořeněnému kuřecímu masu dodává netradiční chuť a jemnost a limeta svěžest, takže to z něho dělá perfektní letní jídlo. Tento recept určitě vyzkoušejte při grilovací party. Úspěch je zaručen.





Budete potřebovat (pro 4 osoby):

4 kuřecí prsa
1 avokádo
1/2 menší červené cibule
1 lžíci limetkové šťávy
1/2 lžičky limetkové kůry
1/4 - 1/2 lžičky kajenského pepře (podle toho jak máte rádi pálivé)
1/2 lžičky čerstvě umletého pepře
1 malý stroužek česneku (můžete vynechat, pokud nechcete salsu česnekovou)
1 lžička soli
1 lžíce olivového oleje
rajče
troška nasekané petrželky
sůl a pepř

Kuřecí prsa očistěte a mírně naklepejte rukou. Smíchejte pepř, kajenský pepř, kůru z limetky a lžičku soli a touto směsí okořeňte prsa důkladně ze všech stran. Nechejte chvilku odležet (stačí hodina). Pak maso grilujte z obou stran dozlatova. Můžete ho připravit i doma na pánvi.
Na grilovací pánvi prsa opečte dozlatova. Do pekáčku dejte pečící papír a na něho položte prsa a dejte do trouby rozpálené na 160 °C na cca 5-10 minut dojít. Pro správnou teplotu použijte teploměr máte-li. Prsa by měly mít uvnitř cca 70-75°C.
Mezitím oloupejte avokádo a dužinu dejte do misky. Přidejte šťávu z limety, případně utřený česnek, nakrájenou cibuli nadrobno, osolte a opepřete a vše důkladně promíchejte.
Do další misky nakrájejte rajče, trochu ho pokapejte olivovým olejem, přidejte petrželku a sůl a promíchejte.
Upečené kuřecí prsa podávejte potřené salsou z avokáda a nahoru dejte ještě rajčata. Jako příloha se hodí  rozpečená bagetka, hranolky nebo letní salát.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!