čtvrtek 9. června 2016

Slané muffiny s česnekovými výhonky

O česnekových výhoncích jsem vám už na rendlíku psala, takže víte o co jde a pár tipů na jejich použití už znáte. Teď je ta pravá sezóna a čas, kdy si je můžete koupit na trzích, nebo natrhat na zahrádce. Mají široké využití a já jsem je tentokrát použila do slaných muffinů. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte je také.






Budete potřebovat:

250g hladké mouky
2 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
50g rozpuštěného másla
lžička soli a pepř
200ml kyšky (já použila zkyslé domácí mléko, můžete dát i podmáslí nebo prostě mléko)
100g ementálu nastrouhaného nahrubo
100g domácí slaniny (můžete zcela vynechat) nakrájené na malé kostičky
snítka nasekaného libečku
asi 10 česnekových výhonků nakrájených na malé kousky

Rozmíchejte vejce s máslem a kyškou. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, solí a pepřem. Pak obě misky smíchejte dohromady a přidejte ostatní ingredience a opatrně znovu zamíchejte. Dejte do forem na muffiny a pečte v troubě rozehřáté na 180°C asi 30 minut. Před dopečením ještě zkontrolujte jsou-li opravdu dopečené špejlí. Uděláte to tak, že špejli do muffinu zapíchnete a po vytažení špejle zůstane čistá.



Podávejte ještě vlažné. Po vychladnutí můžete muffiny znovu prohřát před podáváním v troubě nebo mikrovlnce, ale jsou dobré i studené.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!