Kuře podávejte s rýží, která pálivost také zmírní.
Na 6-8 porcí budete potřebovat:
1 kuře z domácího chovu nebo 4 kuřecí stehna1 lžíce olivového oleje
4 jarní cibulky
lžička mletého nového koření
lžička uzené papriky
1 velká čerstvá pálivější chilli paprička i se semínky (já mám s pálivostí cca 5000 SHU)
1-2 lžičky chilli pasty (např. sambal oelek nebo gochujang)
6 snítek tymiánu
5 listů šalvěje
1 lžíce soli
Troubu rozehřejte na 180°C. Kuře rozdělte na 8 dílů a mírně osolte a opepřete. Všechny ingredience kromě kuřete a olivového oleje dejte do mixéru a rozmixujte na hrubou kaši.. Tu pak dejte do mísy.
Opečte v pekáči nebo hrnci s poklicí, do které se vám vejdou všechny kousky na olivovém oleji dozlatova. Vypněte sporák a kuřecí kousky dejte do mísy k marinádě a do hrnce nalijte 1 dcl vody. Důkladně s marinádou promíchejte a vraťte do hrnce.
Pečte zakryté asi 45 minut a občas na kuře mrkněte, jestli nepotřebuje podlít. Pak odkryté pečte ještě 15 minut. K podávání si připravte basemati nebo jasmínovou rýži.
Na ayran:
500 ml jogurtu
250 ml ledové vody
1 lžička soli
Vodu smíchejte s jogurtem (můžete mírně našlehat) a osolte.
Do ayranu můžte podle vaši chuti přidat i česnek, kopr, nebo mátu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!