Dnešní je na úžasný kořeněný kečup, což je moje nejoblíbenější varianta (společně s paprikovým kečupem) a prostě ho musíte vyzkoušet.
Na 2 litry kečupu budete potřebovat:
4kg rajčat1 kg cibule
150g čerstvého zázvoru
1 větší palice česneku
6 chilli papriček
8 řapíků celeru
0,5l jablečného octu
200g třtinového cukru
4 lžičky soli
2 lžíce červené papriky
koření:
1 lžička celého zeleného pepře
2 lžičky hřebíčku
4 lžíce semen koriandru
6 tobolek kardamomu
2 lžičky muškátového květu
Rajčata, zázvor a česnek nahrubo nasekejte v robotu. Cibuli nakrájejte na jemno. Vše dejte do velkého kastrolu. Do plátýnka dejte všechno koření, zavažte a dejte do hrnce. Přidejte i svázané řapíky celeru. Uveďte k varu a vařte asi 30 minut. Vyjměte sáček s kořením a celer. Směs rozmixujte tyčovým mixérem a znovu vařte 1 a půl hodiny. Přidejte ocet, cukr, sůl a papriku. Za stálého míchání vařte ještě další cca 1 hodinu, dokud kečup nezhoustne. Nalijte do horkých lahví a sterilujte 20 minut na 85°C.
už dlho hľadám recept na dobrý domáci kečup. tento ma zaujal, keďže je korenený, tak dúfam, že priateľovi bude chutiť :) počkám si na domáce paradajky a v lete ti píšem, ako to dopadlo :)
OdpovědětVymazat