pátek 8. července 2016

Vepřová kýta s paprikou a koprem

I když kombinace tohoto jídla může působit poněkud divoce, není se čeho bát. Pokud teda nejste jeden z těch odpůrců kopru. Ale to asi ne, když jste si tento recept otevřel. Já kopr miluji a letos jsem ho zasela opravdu hodně, takže s ním nemusím šetřit a můžu zkoušet nové kombinace. Tato se obzvlášť povedla, takže se musím s vámi podělit.


Budete potřebovat (pro cca 4-6 porcí):


750g vepřové kýty nakrájené na malé kostičky velikosti asi 0,5 cm
1 lžíce másla
3 papriky (já použila bílé, které už nám ve skleníku vyrostly, můžete použít ale jakékoli)
1/2 plechovky rajčat nebo 2 střední oloupané rajčata
1 kelímek šlehačky
velkou hrst nasekaného kopru
trochu petrželky
sůl
nové brambory k podávání
Do hrnce od kterého vlastníte i pokličku dejte rozpustit máslo a opečte na něm maso tak, aby se celé zatáhlo. Maso osolte a popepřete. Zalijte asi 0,5l vody a pod pokličkou za občasné kontroly a promíchání duste asi 1/2 hodiny. Mezitím si připravte papriku, kterou očistěte a nakrájejte na kostičky. To samé udělejte s rajčaty, pokud nemáte ty z plechu. Po 1/2 hodině dušení přidejte petrželku, rajčata a papriku a duste ještě asi 8 minut. Přilijte smetanu, kopr a dochuťte solí. Uveďte k varu, ale už nevařte. Podávejte s vařenými novými brambory.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!