Budete potřebovat (pro cca 4-6 porcí):
750g vepřové kýty nakrájené na malé kostičky velikosti asi 0,5 cm
1 lžíce másla
3 papriky (já použila bílé, které už nám ve skleníku vyrostly, můžete použít ale jakékoli)
1/2 plechovky rajčat nebo 2 střední oloupané rajčata
1 kelímek šlehačky
velkou hrst nasekaného kopru
trochu petrželky
sůl
nové brambory k podávání
Do hrnce od kterého vlastníte i pokličku dejte rozpustit máslo a opečte na něm maso tak, aby se celé zatáhlo. Maso osolte a popepřete. Zalijte asi 0,5l vody a pod pokličkou za občasné kontroly a promíchání duste asi 1/2 hodiny. Mezitím si připravte papriku, kterou očistěte a nakrájejte na kostičky. To samé udělejte s rajčaty, pokud nemáte ty z plechu. Po 1/2 hodině dušení přidejte petrželku, rajčata a papriku a duste ještě asi 8 minut. Přilijte smetanu, kopr a dochuťte solí. Uveďte k varu, ale už nevařte. Podávejte s vařenými novými brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!