čtvrtek 20. srpna 2015

Kuře pečené v kari pastě

Tento recept vznikl náhodou, trošku jako z nouze ctnost. Dostala jsem totiž od svého drahého bratra, který se vrátil z Thajska, dva pytle červené a zelené kari pasty po 1kg. No teda, co s takovým množstvím budu dělat? Kari sice připravuji docela často, ale většinou mi na jedno jídlo vystačí tak polévková lžíce. Kupuji si proto ty nejmenší kelímky a i tak mi vydrží celkem dlouho. Někdy ještě kari pastu přidávám do polévek, ale to je tak vše a jinde ji nepoužívám. Takže jsem si dala za úkol, něco prostě vymyslet. Tady je první z jídel, které se fakt povedlo a určitě stojí za vyzkoušení



Budete potřebovat:
1 kuře
lžíci kari pasty
lžíci burákového oleje
lžička rybí omáčky
kůra z půlky citrónu
pórek
lžíce zakysané smetany
sůl

Naporcujte si kuře na 8 dílů. Smíchejte kari pastu s olejem, citrónovou kůrou, 2 lžícemi vody a rybí omáčkou a pořádně rozšlehejte. Kuřecí kousky malinko osolte a vložte do marinády, kterou  důkladně naneste na jednotlivé porce. Nechejte v chladu odležet minimálně hodinu. Kousky kuřete vložte do pekáčku. Hrnek vody vlijte do zbytku marinády a promíchejte. Marinádu s vodou vlijte do pekáčku a pečte na 180°C cca 45 minut. Občas kuře zkontrolujte a přelijte výpekem. Pórek nakrájejte na kolečka a přidejte ho ke kuřeti a pečte dalších 5 minut v odkrytém pekáči (pokud je u kuřete málo vody, tak ji přilijte). Kuře vytáhněte z trouby a jednotlivé porce dejte na teplý talíř a udržujte v teple. Do misky dejte lžíci zakysané smetany a rozmíchejte ji se lžící výpeku. Pak vše vraťte do pekáčku a promíchejte. Kuřecí kousky přelijte na talíři omáčkou a podávejte s rýži. Já použila rýži s kořením nasi goreng.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda, když tady zanecháte váš komentář. Máte nějaký nápad, co by jste chtěli vyzkoušet, nebo potřebujete s něčím poradit? Sem s tím!