Budete potřebovat:
300g kadeřávku zbaveného tuhého řapíku a trochu posekaného700g oloupaných na kostky nakrájených brambor
1,5l zeleninového nebo kuřecího vývaru
cca 100g kousek klobásky chorizo (stačí obyčejná z Lidlu - kupte jemně pikantní, dá to polévce říz)
1 velká cibule nakrájená na kostičky
3 větší stroužky česneku
lžíce olivového oleje
sůl a čerstvý pepř
Chorizo nakrájejte na půl kolečka tlusté asi půl cm. Na olivovém oleji je osmažte dozlatova a odložte na talířek na později. Na oleji po chorizu osmahněte cibuli do sklovata. Přidejte čepelí rozdrcený a pokrájený česnek a brambory a společně asi minutu opékejte. Zalijte vývarem, přisolte a vařte 15 minut. Pak vše rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte kapustu a vařte dalších 15 minut. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s opečeným chorizem.
Je to vynikající. A protože jsem to na Madeiře jedl i variantu ze zelí (ne na nakládání :-) místo kadeřávku a taky to bylo výborný a protože kadeřávek je tady těžko k sehnání, tak si ji na podzim dělám i takhle
OdpovědětVymazatJá ji takhle vařím z naší kapusty a chorizo dávám hodně pikantní.Je to bašta:-)
OdpovědětVymazatVariantu se zelím vyzkouším a s kapustou to bude jasně taky dobré. Díky za tipy a tu Madeiru si musím taky někdy vyzkoušet ;).
OdpovědětVymazat